Näraffär – Sveriges första obemannade närbutik

Näraffär är ett nytt butikskoncept av obemannade närbutiker där hela köpet, allt från att skanna varor till betalning, görs av kunden med hjälp av sin mobiltelefon. I dagarna öppnar den första butiken i den lilla byn Viken i Skåne.

Vi på Simson Creative har utvecklat mobilapplikationen, för Android och iOS, som gör det möjligt för kunden att handla i butiken. För att handla i butiken behöver användaren först registrera sig och logga in med hjälp av sitt mobila BankID. Därefter kan dörren till butiken låsas upp direkt från appen. Efter att kunden tagit sig in i butiken använder man sin mobiltelefon för att skanna de varor man vill köpa. När man har handlat färdigt bekräftar man köpet och man kan sedan lämna butiken. I slutet av månaden får man en faktura på sina köp.

Fortsätt läsa…

Pebble Time – it’s about time!

Äntligen är de här! Efter att ha väntat tålmodigt i flera månader har vi äntligen fått våra Pebble Time. Än så länge har vi inte hunnit testa dem så mycket (vi fick dem för bara en timme sedan). Vad man dock kan säga så här långt är att mjukvaran känns kvick och de nya animationerna tillsammans med 8-bitars designen och den nya färgskärmen verkligen ger Pebble en helt ny charm. Byggkvalitén är lite sämre än de andra smart-klockorna vi testat (Apple Watch, Original Pebble och Moto 360) och den känns lite plastig. Dock är den väldigt lätt och skön att ha på handleden. Fortsätt läsa…

Google I/O 2015

Förra veckan var det återigen dags för Googles utvecklar-konferens I/O på Moscone Center i San Francisco. Vi hade tyvärr inte möjlighet att åka dit i år, men den intresserade kan läsa vårt blogginlägg från 2012 då vi var på plats här.

Den första dagens keynote var tät med uppdateringar och annonseringar av produkter relaterade till Android, Chrome samt nyheter från Googles thinktank ATAP som tidigare var en avdelning på Motorola men som Google behöll tillsammans med patent då de sålde Motorola till Lenovo förra året. De största nyheterna var den nya versionen av Android under arbetsnamnet Android M. Android M har stort fokus på att göra Android mer effektivt, slipat och strömsnålare. Nya funktioner såsom Doze som är ett nytt sömnläge för Android som sägs kunna fördubbla batteritiden vid standby. Fortsätt läsa…

Apple Watch – En vecka på handleden

Personligen har jag varit rätt skeptiskt till Apple Watch sedan Apple visade upp den för första gången på ett av sina Live-event. Vi var tidiga att stödja den första Pebble:n när den var uppe på Kickstarter och har använt den i stort sett varje dag sedan vi fick dem fram tills Sebastian fick tag på sin Moto 360 som han har nu. Modellen vi har är en Apple Watch Sport 38 mm, vilken också är den billigaste versionen men i jämförelse med utbudet som finns av Android Wear enheter är Apple Watchen relativt dyr även om man jämför med den billigaste modellen.
Fortsätt läsa…

Apple Spring Forward

Spännande nyheter från Cupertino igår! Mer information om Apple Watch, ny Macbook 12″ (i guld!) och ResearchKit. Tyvärr har vi inget releasedatum för Apple Watch i Sverige ännu men den 24:e April släpps det i USA. Det återstår att se om vi får möjlighet att spana in de nya klockarna den 10:e April som utlovades under keynoten.

Fortsätt läsa…

Spridarval – Nu uppdaterad för Lollipop, iPhone 6 och 6 Plus!

Under förra veckan släppte vi en ny version av Spridarval för både iOS och Android. Apparna har optimerats för de senaste versionerna av respektive operativsystem. Spridarval för iOS har även fått ett par buggar fixade samt några mindre designförbättringar och sist men inte minst uppdaterats för iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

Android versionen av Spridarval har uppdaterats till Lollipop (Android 5.0) och har uppdaterats till att använda Material Design vilket gör att appen passar in och fungerar super på senaste Android-versionen.
Fortsätt läsa…

Hyper Island – Mobile Design & Development

Vi har haft möjligheten att vara en del av Mobile Design & Development programmet i Karlskrona under 2013 och 2014 där bland annat föreläst om utveckling för iOS och Android. Vi har även haft möjligheten att vara med och föreläst för tidigare klasser under 2012. Fortsätt läsa…

Beatcan – high-quality music for your videos

With Beatcan for iOS adding high-quality​, Royalty-free​ music to your personal videos. Simply select a video from your library and one of the high-quality tracks. The video can then be shared with your friends via social media, email or iMessage​ royalty-free all over the world​.

Fortsätt läsa…

Malmö Mediakanal

Malmö mediakanal är en public access-kanal. Det betyder att vi har ett speciellt uppdrag att låta medborgarna, som annars har svårt att komma till tals i det övriga medieutbudet, få en kanal att uttrycka sig i.

Fortsätt läsa…

Apple Special Event – iPhone 6 och Watch

Gårdagens Apple Special Event gav oss en hel del nyheter som iPhone 6, iPhone 6 Plus och Watch men även nyheter som Pay. Vi fick även ett spikat release-datum för iOS 8 som släpps den 17:e september. Enligt array.se (http://array.se/nyheter/da-slapps-iphone-6-i-sverige/) så förväntas iPhone 6 släppas i Sverige den 26:e september. Även apple.com fick sig ett ansiktslyft i och med uppdateringen av sajten för de nya produkterna.

Fortsätt läsa…